U nedelju, 22.jula, Bostanijada u Mekišu!

Već 18. godinu za redom u Mekišu, u nedelju 22.jula, biće održana nadaleko čuvena “Bostanijada”. Pripreme za ovo tradicionalno dešavanje, su završene, potvrdjuje za radio Koprijan Bogi Mitić direktor doljevačke Javne biblioteka, koja u saradnji sa MZ Mekiš  godinama unazad organizuje Bostanijadu, pod sloganom „I lubenica srce ima“. Pored takmičenja za najtežu i najslađu lubenicu, biće održane i stručne tribine za proizvodjače bostana, a predavači će biti stručnjaci iz niške Stručne i savetodavne poljoprivredne službe. Zanimljiv večernji muzički  program  obeležiće nastup folk pevača Dragana Kojića Kebe, a planiran je i izbor za mis Bostanijade.

  • U nedelju od 11 sati počeće zvanično 18. po redu  Bostanijada, kada će na parcelama biti održano takmičenje za najtežu i najslađu lubenicu, a stručnjaci iz Poljoprivredno stručne službe Niš će se pobrinuti da se ispoštuju sva pravila takmičenja u izboru lubenica.  Takođe, tom prilikom biće izabran i najbolji proizvođač bostana.- rekao je u izjavi za radio Koprijan Bogi Mitić direktor Javne biblioteke u Doljevcu.

Za pobednike ovih takmičarskih kategorija obezbeđene su vredne robne nagrade, a najboljem proizvođaču bostana biće uručen rasipač đubriva od 300 litara, koji daruje “Drektna banka” iz Kragujevca.

  • U večernjim satima počeće  kulturno-umetnički program koji smo priremili za sve posetioce Bostanijade. Od 20 sati nastupiće folklorno društvo iz Jagodine i muzički izvođači na starim instrumentima iz Svrljiga, kao i solo pevači izvorne muzike.- ističe Mitić.

On je dodao da će u toku programa biti održano i takmičenje za izbor najlepše devojke Bostanijade.

  • Obezbedili smo vredne nagrade za mis Boastanijade, ali i za prvu i drugi pratilju. Poklon će dobiti i devojka koja bude izabrana za mis šarma. Za pobednika u brzom jedenju bostana  obezbeđena je novčana nagrada. -istiće Mitić.

Nastup pevača Dragana Kojića-Kebe očekuje se oko 22 sata, a planirano je da program traje do ponoći.

 

M.Jovanović/Radio Koprijan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *