Udruženje invalida sprovelo zdravstvenu radionicu

Udruženje invalida „Živeti uspravno“ Doljevac danas je organizovalo zdravstvenu radionicu za svoje članove. Medicinski tim doljevačkog Doma zdravlja održao je predavanje o pravilnoj ishrani, a članovima je izvršena besplatna analiza nivoa šećera u krvi i provera krvnog pritiska.

  • Danas smo održali zdravstevnu radionicu za naše članove i ovom prilikom su svim članovima udruženja izmerene vrednosti nivoa šećera u krvi i provera krvnog pritiska.- kaže Dragana Božić, sekretar udruženja.

Zdravstevni radnici  ovdašnjeg Doma zdravlja održali su i edukativno predavanje na temu pravilne ishrane, a predočene su im druge zdravstvene teme poput lečenja povišenog holesterola u krvi i ostale moguće zdravstvene tegobe koje prate osobe sa inaviditetom.

  • Medicinski tim je danas tokom predavanja odgovarao na pitanja naših članova i pored ovih standardnih procedura, mogli su da se i informišu o zdravstvenim tegobama koje imaju i saznaju na koji način mogu da izvrše i dopunske preglede.- kazala je Božić.

Ona se je na kraju zahvalila svim članovima udruženja koji su se priključili ovoj radionici , ali i medicinskom timu koji se uvek rado odazove njihovom pozivu.

M.Jovanović/Radio Koprijan

Foto: D.Dinić/Radio Koprijan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *