Odobren privremeni priključak za struju za nastavak radova na izgradnji obrazovnog centra u Doljevcu

Radovi na izgradnji novog obrazovnog centra u Doljevcu, nakon dobijanja privremenog priključka za električnu energiju, konačno će, nakon rušenja starog objekta, početi.

Jovica Pešić, načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac, kaže da su se sada stekli svi uslovi kako bi izvođač radova nastavio sa započetim poslovima na izgradnji ovog objekta i ističe da je vrednost radova oko 91 milion dinara od čega  polovinu , pored opštine Doljevac, finansira Ministarvo privrede.

  • Završeno je rušenje montažnog objekta predškolske ustanove „Lane“ i pošto je postojeće brojilo u tom objektu demontirano, mi smo tek prošle nedelje dobili privremeni građevinski električni priključak  kako bi ovlašćena firma mogla da nastavi radove. – rekao je Pešić u izjavi za radio Koprijan.

Prema njegovim rečima, ovaj privremeni električni priključak je bio neophodan za kran koji je na gradilištu, ali i za sve ostale alate koji će se koristiti u postupku izgradnje.

Postupak regulacije privremenog električnog priključka na gradilištu trajao je gotovo tri meseca.

Trenutno, deca koja pohađaju predškolsku ustanovu „Lane“ smeštena su privremeno u prostorijama stambene zgrade, a koje su adaptirane za bezbedan i prijatan smeštaj dece.

Da podsetimo školski kompleks sastojaće se od dva dela koja čine jednu celinu: predškolske ustanove i srednje škole, a svaki od delova imaće zasebne ulaze kako ne bi došlo do mešanja korisnika. Deo srednje škole karakterisaće savremeni koncept uređenja kompletnog školskog prostora sa specijalizovanim učionicama za informatičku nastavu i obrazovanje.

Novi objekat trebalo bi da bude u funkiciji već od naredne školske godine, ukoliko svi radovi budu tekli planiranom dinamikom, a izvođač radova je firma „Ljuba invest“ iz Paraćina.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *