Održane edukacije povodom obeležavanja Nedelje Crvenog krsta

Crveni krst Doljevac je nizom aktivnosti počeo obeležavanje Nedelje Crvenog krsta.

Kako kaže Danije Kostić iz ove organizacije krenuli su sa održavanjem edukativnih predavanja, za pripradnike romske populacije, na temu prevencije nasilja u porodici, a u toku jučerašnjeg dana održane su u Knežici i Ćurlini.

  • Mi smo juče uz podršku Policijske stanice Doljevac održali edukativno predavanje u ovim mestima za pripradnike romske populacije. Planiramo da u toku obeležavanja Nedelje Crvenog krsta obiđemo sva naselja u kojima žive Romi i održimo tribine, a jedan od predavača je i službenik iz PS Doljevac koji se bavi pitanjem prevencije nasilja u porodici.- rekla je Danijela Kostić u izjavi za radio Koprijan.

Danas je  nastavljena edukacija o prevenciji nasilja u porodici održavanjem tribine u Malošištu za pripadnike romske populacije.

  • Takodje, u saradnji sa Osnovnom školom „Vuk Karadžić“ u Doljevcu danas je održano i predavanje za roditelje đaka ove škole, a na temu prevencije raka gralića materice i dojke. Predavači su bili lekari volonteri Crvenog krsta. – istakla je Kostićeva.

Počela je i obuka za negovateljice, pa će polaznice ove obuke, u drugom kvartalu ove godine, a u okviru Programa podrške i brige o starima, pružati neophodnu pomoć starim licima u kući.

M.Jovanovic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *