Opština Doljevac aplicira za sredstva za opremanje Obrazovnog centra namenjenog najmladjima

Opština Doljevac i ove godine konkurisaće za sredstva koja dodeljuje Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku. Konkurs je prema rečima nadležne ministarke Slavice Đukić Dejanović već raspisan i traje do 7.marta , do kada se sve lokalne samouprave mogu prijaviti za dobijanje sredstava za poboljšanje mera populacione politike.

Kako je Radio Koprijanu rečeno u ovdašnjoj lokalnoj samoupravi, opština Doljevac će aplicirati za 15 miliona dinara sredstava koja će biti iskorišćena za opremanje prostorija novoizgradjenog Obrazovnog centra namenjenog najmladjima, konkretno za uredjenje kuhinje i prostorija za boravak mališa u vrtiću.

Inače, prema rečima ministarke Djukić Dejanović ove godine projekti treba da, između ostalog, budu fokusirani na usklađivanje rada i roditeljstva, sredstva za mlade roditelje, obezbeđivanje domovima zdravlja opreme za rad na terenu. Uslov za učešće na konkursu je da lokalne samouprave u svojim budžetima imaju predvidjena sredstva za sprovođenje predloženih mera, da imaju osobu zaduženu za pitanja demografije i populacione politike, kao i da su predložene mere u skladu sa ciljevima i namenama ovog poziva.

Podsetimo, opština Doljevac je i prošle godine aplicirala  i dobila 9,5 miliona dinara za rekonstrukciju zgrade predškolske ustanove „Lane“, odeljenja u Pukovcu. Učešće lokalne samouprave iznosilo je 18 miliona dinara, a očekuje se da ovaj projekat bude realizovan do 1.maja ove godine.

J.Kozomara

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *