Opština Doljevac obeležila krsnu slavu Duhovski ponedeljak

Opština Doljevac danas je obeležila svoju krsnu slavu Duhovski ponedeljak. Prijem gostiju održan je u kabinetu predsednika opštine Gorana Ljubića, a u  svečanoj sali Skupštine opštine Doljevac, u prisustvu zaposlenih, izabranih i postavljenih lica u opštini Doljevac, odbornika, članova Opštinskog veća, predstavnika ustanova i preduzeća, gostiju iz drugih opština i gradova kao i načelnice Nišavskog okruga Dragane Sotirovski, obavljeno je sečenje slavskog kolača.

Prisutnima se, uz čestitke, obratio predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić koji se osvrnuo i na postignute rezultate u radu lokalne samouprave, a  govorio je i o daljim planovima.

  • Mi smo dosta toga planirali da uradimo do kraja ove godine. Novina je da će uskoro biti sređen stari autoput u dužini od oko 5 kilometara. Radovi na izgradnji nove vodovodne mreže, negde su pri kraju i u završnoj fazi, a negde će se tek početi sa radovima. Radiće se kompletna adaptacija škole u Malošištu, radovi na izgradnji Obrazovnog centra u Doljevcu su u toku i još mnogo toga se radi i radiće se- rekao je prisutnima predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić.

On je obećao da će do septembra obezbediti novčana sredstva, u iznosu od oko 10 miliona dinara, za asflatiranje seoskih ulica u svim naseljima opštine Doljevac.

Ljubić je istakao da će se truditi da svi započeti projekti budu završeni u predviđenim rokovima, a za sledeću godinu najavio je još novih ulaganja kako bi opština Doljevac postala lepša, bolja i uređenija.

  • Trudim se da dovedem nove investitore koji će našim sugrađanima ponuditi nova radna mesta i dobre uslove rada. Do 15.juna znaćemo tačno da li će se krenuti sa izgradnjom nove fabnrike u opštini. To je ozbiljna kompanija koja proizvodi lekove i medicinska sredstva, a sledeće godine, u pregovorima smo, da ponudimo još jednom ozbiljnom investitoru da otvori svoj proizvodni pogon u Doljevcu. Najverovatnije, biće izgrađena ogromna hladnjača, koja će otkupljivati i prerađivati poljoprivredne proizvode – istakao je Ljubić.

Na kraju, naveo je da će opština Doljevac pomoći ljudima, kojima je klizište u Malošištu, oštetilo kuće, bilo u saniranju postojećeih objekata ili u izgradnji novih objekata za stanovanje.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *