Sutra prekid u vodosnabdevanju zbog završnih radova na vodovodnoj mreži

Opština Doljevac u saradnji sa Ministarstvom privrede i izabranim izvođačem radova „Poslovnost“ iz Niša privodi kraju završnu fazu realizacije projekta izgradnje vodovodne mreže za snabdevanje vodom radno-poslovne zone petlja Doljevac, poslovne zone Kočane.

Zbog ovih radova pre nekoliko dana bilo je zastoja u vodosnabdevanju zbog prekida primarnog voda koji snabdeva Doljevac, a zbog priključenja ovog dela novoizgrađene vodovodne mreže koja snebdeva privredne subjekte i druga fizička i pravna lica.

  • Prekid u vodosnabdevanju je bio od ukrštanja puta za Gornji Doljevac iz pravca Kočana do železničke pruge. Taj deo je povezan, a sutra sledi povezivanje istočnog dela radno-poslovne zone na petlji Doljevac koji će se povezati na magistralni, odnosno primarni vod, koji snabdeva naselja Čečinu i Rusnu i Akvapark – kaže Jovica Pešić, načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac, u izjavi za radio Koprijan.

Zbog ovih radova naselja Čečina i Rusna, kao i doljevački Akvapark sutra, u vremenu od 8 do 14 sati, imaće prekid u snabdevanju vodom. Ovom prilikom nadležni su zamolili građane za strpljenje zbog prekida  u vodosnabdevanju, a nakon završetka radova, snabdevanje će biti normalno i bez zastoja.

Inače, izgradnjom vodovoda svi privrednici koji imaju svoje pogone istočno i zapadno od Puste Reke u doljevačkoj  industrijskoj zoni moći će da se priključe na mrežu. To znači da će tako moći daleko lakše da posluju, s obzirom na to da će brže dolaziti do potrebnih dozvola i saglasnosti koje su im u poslovanju neophodne, jer je na primer za proširenje postojećih ili izgradnju novih kapaciteta, potrebna izmedju ostalog i protivpožarna saglasnost, za koju je jedan od uslova i adekvatna vodovodna mreža.

Inače, opština Doljevac je od Ministarstva privrede,  za ove radove  dobila sredstva u iznosu od 10,5 miliona dinara (bez PDV-a), što je  60 odsto vrednosti investicije, dok se ostatak finansira iz lokalnog budžeta.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *