Opštinom Doljevac do izbora rukovodi privremeni organ

Opštinu Doljevac 16.decembra očekuju vanredni lokalni izbori, nakon što je dugogodišnji predsednik opštine Goran Ljubić na poslednjoj sednici SO podneo ostavku. Skupština opštine je raspuštena, kao i opštinsko veće, pa je  ovih dana formiran  privremeni organ koji će rukovoditi radom lokalne samouprave, dok se krajem godine ne formira nova opštinska vlast.

Privremeni organ koji je pre nekoliko dana imao prvu sednicu radiće u petočlanom sastavu. Pored Gorana Ljubića, koji je sada predsednik tog privremenog organa, članovi su i Dejan Smiljković doskorašnji predsednik lokalnog parlamenta, kao i Miloš Vukotić, zamenik predsednika opštine, Srdjan Marjanović pomoćnik prvog čoveka opštine i Dragoslav Stanković, predsednik OO SPS-a i odbornik u doskorašnjem sazivu parlamenta.

Nadležni kažu da će opština, do novih izbora, kao i do sada funkcionisati na uobičajen način, tako da gradjani ne bi trebalo da brinu.

Inače, podsetimo politička kriza u Doljevcu nastala je na poslednoj sednici SO Doljevac, održanoj 11.oktobra, kada je predsednik opštine Goran Ljubić podneo ostavku na tu funkciju, zbog kako je tada rekao “učestalih kritika pojedinih opozicionih predstavnika”, kao i zbog želje da “ proveri podršku koju ima u narodu na teritoriji opštine Doljevac”, demantujući pritom glasine koje su se tih dana mogli čuti da se povlači iz politike. “Kandidovaću se na predstojećim lokalnim izborima, rekao je medijima neposredno nakon ovih dogadjaja.

Već krajem oktobra Dejan Smiljković predsednik OO SNS-a u Doljevcu predao je opštinskoj izbornoj komisiji listu za doljevačke lokalne izbore. Lista nosi naziv „Aleksandar Vučić- Zato što volimo Doljevac”.

Izbori u Doljevcu inače biće održani paralelno sa lokalnim izborima u Lučanima, Kladovu i Kuli.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *