Škola boksa u Pukovcu

Uskoro će u Pukovcu početi sa radom škola boksa, sa idejom da jednog dana preraste u klub, rekao je Goran Jocić, jedan od inicijatora osnivanja ove škole. Zainteresovani starosti od 10 do 23 godine, mogu se prijaviti  radi evidencije, a svi će raditi pod trenerskom palicom prof. Ninka Milenovića iz BK Radnički 018 iz Niša, zatim Slobodana Mitića iz BK Topličanin iz Prokuplja i Bobana Milenkovića iz BK Hisar iz Leskovca. Inače treninzi će se odvijati u fiskulturnoj sali u Pukovcu, gde postoje uslovi za ovakva treniranja, zaključio je Jocić. Akciju otvaranja  ovakvih škola je pokrenuo Bokserski savez Srbije, koja za cilj ima da približi ovaj plemeniti sport najmlađima. Početkom aprila kada je pokrenuta ova inicijativa , prvi čovek srpskog boksa Nenad Borovčanin istakao je značaj ove akcije za popularizaciju boksa.

– Vraćamo boks, činimo ga dostupnim deci i mladima, stvaramo zdravu i jaku omladinu, vaspitavamo ih kao zdrave članove društva.

– To je najbolja prevencija narkomaniji, delikvenciji, socijalnim padovima i posrnućima razne vrste. Naš zadatak je da roditeljima pomognemo u vaspitanju dece, drušvu pomognemo da ima zdrave clanove, a državi da je reprezentuju sampioni na velikim takmičenjima – jasan je naš proslavljeni bokser, a sada predsednik Saveza.

FOTO: sportskacentrala

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *