Počeli radovi na rekonstrukciji starog auto-puta

Radovi na  rekonstrukciji takozvanog starog auto-puta na potezu od Akva parka do Belotinca počeli su danas. Prva faza radova obuhvata deoniocu od 2,2 kilometra, od doljevačkih bazena do sela Klisura. Očekuje se da radovi budu završeni do kraja godine, a da početkom marta, na startu nove sezone, bude nastavljena  rekonstrukcija deonice ovog auto-puta koja prolazi kroz opštinu Doljevac, do Belotinca. Radove finansira Ministarstvo za infrastrukturu, a preko Puteva Srbije, u čijoj je nadležnosti ovaj putni pravac. Vrednost investicije je 300 miliona dinara.

Ovaj put radjen je još šezdesetih godina prošlog veka i bio je jedna od najlošijih deonica u našem kraju, tako da je odlična vest da se konačno krenulo sa njegovom rekonstrukcijom, kaže u izjavi za radio Koprijan predsednik opštine Doljevac, Goran Ljubić. Takodje, od marta iduće godine biće rekonstruisan i putni pravac od Žitoradje do Doljevca, tako da će naša opština na proleće imati odlične puteve. I to nije sve. Za desetak dana počeće i asfaltiranje deset ulica po selima doljevačke opštine, a napomenuo bih da je juče završena i deonica puta izmedju Mekiša i Orljana u dužini od oko 2 kilometra.

Dodajmo na kraju i to da  tokom izvodjenja radova na starom auto-putu saobraćaj neće biti obustavljen, već samo redukovan. Funkcionisaće jedna kolovozna traka, no ipak nadležni mole vozače da koriste alternativne putne pravce, kako ne bi  dolazilo do gužvi i zastoja u saobraćaju.

Tekst i foto: J.Kozomara

2 thoughts on “Počeli radovi na rekonstrukciji starog auto-puta”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *