OŠ “Vuk Karadžić”: Sneg ne ometa nastavu, djaci u klupama do idućeg petka

Bez obzira na vremenske neprilike nastava se u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Doljevcu odvija uobičajeno, tako da, kako kažu u upravi ove škole, ovih dana nije zabeleženo veće odsustvovanje djaka, no inače. Jedino  juče zbog proslave Sv. Nikole veći broj učenika nije prisustvovao nastavi, na šta imaju zakonsko pravo.

Podsećaju da će djaci u Doljevcu, kao i njihovi vršnjaci u Srbiji, ne uključujući Vojvodinu, od 28.decembra, odnosno od sledećeg petka biti na prazničnom odmoru, koji će trajati do 08.januara. 31. decembra, iako je to zvanično radni dan ovdašnji osnovci provešće kod kuće, jer je ranije, kroz radnu subotu, taj dan odradjen, dok su 1.i 2. januar tradicionalno neradni dani zbog Nove godine. To znači 11 dana odmora na kraju ove i početku Nove 2019. godine. Medjutim, tu nije kraj odmoru od školskih obaveza.

Naime, ubrzo nakon toga djaci će imati još jedan odmor od 1. do 14. februara 2019. ali s obzirom na to da su se spojili drugi deo zimskog raspusta i Dan državnosti, nastava će početi tek 18.februara. To znači da će djački odmor trajati ukupno 20 dana.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *