Humanost naše dece: Prikupljaju paketiće za siromašne i bolesne drugove

Tradicionalna novogodišnja akcija prikupljanja paketića za decu iz ugroženih porodica u organizaciji Crvenog krsta u Doljevcu uveliko traje ovih dana. Doniraju se uglavnom konditorski proizvodi, za oko stotinu mališana koji u teškim materijalnim uslovima dočekuju i ove praznike.  Akcija se sprovodi pre svega medju decom, odnosno u svim odeljenjima OŠ „Vuk Karadžić“, ali i u predškolskoj ustanovi „Lane“ kako bi se kod njih razvio osećaj humanosti i solidarnosti. Medjutim, i svi humani ljudi i organizacije koje su u mogućnosti mogu dati svoj doprinos i tako ulepšati praznike siromašnim mališanima u opštini Doljevac.

Iz tog razloga iz Crvenog krsta u Doljevcu, još jednom apeluju na sve ljude dobre volje da se priključe akciji, koja traje do kraja nedelje i da se ugledaju na ovdašnje djake koji su i prošle godine učestvovali u istoj akciji i za samo dva dana prikupili slatkiše za preko sto novogodišnjih paketića.

Podela paketića planirana je za iduću nedelju u doljevačkoj Javnoj biblioteci, uz nezaobilaznog Deda Mraza i predstavu u kojoj će učestvovati djaci pukovačke škole, kao i deca, korisnici socijalnih prava. O tačnom terminu podele paketića, dodaju u Crvenom krstu, javnost će biti obaveštena u ponedeljak, jer organizacija ovog dešavanja još uvek traje.

Prema podacima nadleženih službi u opštini Doljevac ima oko stotinu dece korisnika nekog vida socijalne pomoći, a takodje ovom akcijom biće obuhvaćena i deca sa posebnim potrebama kojih je tridesetpetoro, kao i deca u hraniteljskim porodicama kojih je tridesetdvoje.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *