Osmaci uz trubače proslavili rastanak od osmoletke

1
Veselje osmaka iz Malošišta ispred škole

Proslavom male mature i uz trubače ispred svojih škola oko 180 doljevačkih osmaka završilo je svoje osnovno obrazovanje.  Naša ekipa je posetila odeljenje VIII 2 u školi u Doljevcu  i zatekli smo ih na pripremnoj nastavi za predstojeći završni ispit.

Svršeni osmak Ilija iz Šarlinca kaže da će mu zauvek u sećanju ostati druženje i društvo svih ovih godina, a najverovatnije će upisati srednju ugostiteljsku školu. Sara Stanković njegova drugarica iz odeljenja potvrdjuje Ilijine reči, da je bilo lepo družiti se svih ovih godina, ali sada ide svako svojim putem. Sara ima želju da školovanje nastavi u medicinskoj ili pravno poslovnoj  školi.

Direktor O.Š. “Vuk Karadžić” u Doljevcu , Goran Ilić, kaže  da su osmaci završili školsku godinu i postigli zadovoljavajući uspeh i napominje da je pred njima sada i najvažniji zadatak  , a to je upis u srednju školu. Polaganje završnog ispita je 14., 15., i 16. juna.

Inače popunjavanje liste želja je predvidjeno za 25. i 26. jun, a po objavljivanju rasporeda učenika po školama, sledi prvi upisni rok koji će se održati 5. i 6. jula. Svi učenici koji ostanu neraspoređeni dobiće šansu za upis u drugom upisnom roku – 8. jula, kada će se popunjavati preostala slobodna mesta u svim srednjim školama.

2
Slavlje đaka, uz trubače, u Malošištu

 

D.D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *