Otvaranje akva parka u Doljevcu 1.jula!

Medjarac rts1
Deo iz priloga emisije RTS-a

Doljevac bi letnju sezonu trebalo da dočeka sa akva parkom čije otvaranje je planirano 1.jula. Naime, loši vremenski uslovi, pre svega velike količine kišnih padavina, koje su pogodile našu opštinu, pomerile su ranije planirani datum otvaranja.

Prema rečima, predsednika opštine Doljevac, Gorana Ljubića, koji je gostovao u emisiji  “Srbija danas” na RTS-u, akva park se prostire na površini od gotovo tri hektara. Planirano je da ima sve potrebne sadržaje uključujući i parking za oko 400 vozila. Kako kaže predsednik LJubić, ova investicija opštinu Doljevac koštaće 380 miliona dinara. Deo novca obezbeđen je iz lokalnog budžeta, a  deo iz kredita. Meštanima naše opštine nova investicija doneće nova radna mesta, ali kako se nada predsednik opštine  i dobru zaradu. Ulaz u akva park koštaće 250 dinara.  Sav novac od ulaznica slivaće se u budžet opštine Doljevac, a taj novac biće iskorišćen za adaptaciju škola, izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže ali biće uložen i u  putnu infrastrukturu.

11111
Radovi na izgradnji akva parka

Ljubić dodaje da se nada dobroj posećenosti  pre svega zbog odličnog položaja naše opštine koja se nalazi na  tromeđi između Leskovca, Prokuplja i Niša, ali ide u prilog to što će akva park u Doljevcu biti jedini u Nišavskom okrugu, i dodaje da će mnogi  umesto u Jagodini ili Sokobanji, leto provoditi u Doljevcu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *