Počela druga finalna faza izgradnje Obrazovnog centra u Doljevcu

Izgradnja Obrazovnog centra u Doljevcu ušla je u drugu fazu. Ona podrazumeva finalne radove na ovom objektu i prema rečima Jovice Pešića, načelnika za privredu i finansije u opštini Doljevac, rok za završetak radova je 75 dana, tako da možemo očekivati da će ovaj objekat biti završen do kraja ove godine, što je i bilo u planu.

  • Lokalna samouprava je sa Ministarstvom privrede potisala ugovor o sufinansiranju izgradnje ovog kompleksa u drugoj fazi. Izvođač radova, koji je radio i prvu fazu objekta, ovih dana je uveden zvanično u posao izgradnje druge faze- rekao je Pešić u izjavi za radio Koprijan.

Tokom prošle nedelje radove na izgradnji Obrazovnog centra obišli su predstavnici Ministarstva privrede, naravno i lokalne samouprave ali i nadzorni organi  i koordinatori u realizaciji ovog projekta.

  • Objekat je u prvoj fazi  već ukrovljen i postavljena je spoljašnja stolarija. Izvođač radova je počeo radove i odre]ene elemente pozicije iz druge faze u delu malterisanja, postavljanja izolacije i slično- kaže Pešić.

Rok za izvođenje radova druge faze je 75 dana, a ona podrazumeva finalne radove oko završetka objekta. Obrazovni centar bi trebalo da bude završen do kraja ove godine kao što je i planirano.

Novi objekat, imaće kapacitete i sadržine u skladu sa propisima za ovu vrstu objekta,  savremenim pedagoškim trendovima kao i tekućim i perspektivnim potrebama investitora.

Ovako će Obrazovni centar izgledati kada bude završen

Definisan je broj grupa dečijeg vrtića, broj klasičnih i specijalizovanih učionica srednje škole (pretežno-specijalizovanih-računarskih učionica). Predviđen je i jedan auditorijum, u formi specijalizovane učionice sa denivelacijom (za predavanja, ispitne testove, obuku nastavnika i sl.), koji je takođe specijalizovana računarska učionica.

Osim prostorija namenjenih obrazovnim funkcijama, idejnim rešenjem su definisane i potrebne komunikacije, administrativne, sanitarne, prateće i tehničke prostorije.

U sklopu dečije ustanove, predviđena je kuhinja za sva matična i isturena odeljenja, sa potrebnim ulazima, pripremama, magacinima, prostorijama za personal i punktom za otpremu i prijem obroka za isturena odeljenja.

Podsetimo u Obrazovnom centru, površine 2000 kvadrata, biće smeštena srednja škola, mada se još uvek razmatra obrazovni profil za koji će se od naredne godine  u Doljevcu školovati kadrovi, kao i predškolska ustanova “Lane”. Na taj način biće rešen i problem sa nedovoljnim kapacitetima za decu predškolskog uzrasta, jer više godina unazad postoje duge liste čekanja za smeštaj dece u vrtić na našoj teritoriji. Trenutno deca iz doljevačkih grupa ovog vrtića borave u privremenim prostorijama u zgradi u blizini gradilišta.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *