Počela nabavka školskog pribora, istraživali smo cene u doljevačkim radnjama

Kada je postalo izvesno da će školska godina početi manje-više uobičajeno, uz naravno prilagodjavanje novonastaloj situaciji sa korona virusom, roditelji i djaci požurili su u nabavku knjiga i školskog pribora, te su ovih dana primetne gužve u radnjama specijalizovanim za prodaju školskih potrepština.

Iako, ponuda u doljevačkom kraju nije na nivou gradskih sredina, svi oni koji se odluče da ipak ovde pazare najveći deo školskog pribora, takodje mogu naći skoro sve što im je potrebno, od olovaka do rančeva. U samom Doljevcu postoji jedna knjižara, ali se nešto od pribora može naći i po prodavnicama, gde je doduše ponuda nešto skromnija.

Izbor svezaka je veliki, a njihova cena zavisi od kvaliteta, te se sveska A5 može pazariti za 15, ali i za 80 dinara. Ukoričene sveske su skuplje i njihova cena se kreće  oko 150 dinara, dok velike sveske, formata A4 koštaju od 40 do 160 dinara. Blokovi za likovno su od 30 do 70 dinara.

Obične olovke prodaju se po ceni od 10 do 70 dinara, a hemijske od 15 do 150. Za bojice treba izdvojiti od 95 do 380 dinara, a za tempere od 180 do 440 dinara. Flomasteri koštaju od 120 do 360 dinara, a ko želi može sav taj pribor za pisanje i crtanje da kupi zajedno sa pernicom, za šta treba izdvojiti oko 800 dinara. Prazne pernice koje roditelji pune priborom po svom izboru su od 100 do 350 dinara.

Kvalitetan ranac, potreban naročito učenicima nižih razreda, a posebno prvacima, takodje se može pazariti u Doljevcu. Mogu se kupiti i kvalitetni ranci renomiranih domaćih proizvodjača, ali i obični bez takozvanih anatomskih ledja. U zavisnosti od toga za koju ste se opciju opredelili  taj trošak može iznositi od 780 do 6 000 dinara.

Ono što je primetno je da roditelji, pored udžbenika, za sada nabavljaju uglavnom najosnovniji školski pribor, očekujući verovatno dalji razvoj situacije sa korona virusom, naročito tokom zimskih meseci.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *