Počinje sa radom škola šaha u Doljevcu- U toku upis dece

Šahovski klub „Koprijan“ vrši upis dece svih uzrasta za školu šaha koja će uskoro početi da se održava u prostorijama Javne biblioteke u Doljevcu.

Kako kaže predsednik ovog kluba Radivoje Mitrović pre upisa vršiće se testiranje svih polaznika i u zavisnosti od nivoa znanja, polaznik biće upisan u odgovarajuću grupu.

Buduća škola šaha biće podeljena u četiri grupe početni, niži, srednji i viši nivo.

Sa decom će raditi  Darko Mitrović fide majstor, operativni šahovski trener, sa licencom Šahovskog saveza Srbije.

  • Komisija FIDE je zvanično preporučila šah u školama zbog pet komplementarnih aspekata šaha, i to: igre, sporta, logičko-matematičkog izraza, umetničkog izraza i nastavnog sredstva. Svih pet aspekata značajni su za vaspitno obrazovni proces- kaže Mitrović.

Kako dodaje putem šaha stičemo prostornu inteligenciju, prihvatamo znakove i simbole, razvijamo pažnju i samokontrolu, racionalno koristimo vreme, razmišlјamo, učimo načela ferpleja. U tu svrhu škola će organizovati turnire za sticanje kategorije i rejtinga.

Mesečna upisnina u školu šaha iznosi 1000dinara

Škola šaha biće u  prostorijama Javne biblioteke u Dolјevcu. Svi zainteresovani mogu se prijaviti na sledeće telefone: Radivoje Mitrović, predsednik šahovskog kluba Koprijan, 060/025-30-41 ili u Javnoj biblioteci u Dolјevcu, 018/870-814.

Ukoliko ima dovoljno upisane dece škola će početi sa radom u ponedeljak 3.aprila.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *