Pokradene biste pokojnika sa kočanskog groblja

Da pojedincima ništa nije sveto dokazuje i najnoviji primer kradje, ili bolje rečeno skrnavljenja, na seoskom groblju u Kočanu, odakle su prošle nedelje pokradene biste pojedinih pokojnika.

Naime, kako Radiju Koprijan kažu neki od meštana ovog sela, bili su blago rečno zaprepašćeni kada su primetili da bisti na spomenicima njihovih najmilijih nema.

Ovih dana svako ko ima ukopanog nekog od najbližih na seoskom groblju išao je u obilazak grobnih mesta, da proveri da li je i to grobno mesto bilo meta lopova.  Nestala je čak i bista majke sa malim detetom u naručju.

Kako nam kaže meštanin Marko Nikolić nedostaje oko sedam, osam bisti, koje se izradjuju najčešće od bronze ili mesinga, a kradja se, prema informacijama koje ima, dogodila prošle nedelje, najverovatnije izmedju srede i četvrtka.

Pored toga što su pokradene biste, kako meštani kažu, mnogo ih više boli skrnavljenje grobnih mesta, te su dodatno izrevoltirani.

Slučajevi kradje prijavljeni su, kaže Nikolić, policiji, ali koliko je njemu poznato vinovnici ovog nedela još uvek nisu pronadjeni.

Radio Koprijan

Foto: Marko Nikolić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *