Udruženje penzionera iz Malošišta prikuplja potpise za povratak Jugotransa kao lokalnog prevoznika

Opštinska organizacija penzionera invalida rada opštine Doljevac sa sedištem u Malošištu počela je da prikuplja potpise u Malošištu, Orljanu i Doljevcu za povratak prevoznika Jugotrans, a koji bi saobraćao na liniji Leskovac- Doljevac-Orljane-Malošište- Knežička reka- Niš.

Kako kaže predsednik ove organizacije Ljubiša Pejčić koji je i član Izvršnog odbora invalida rada Srbije i delegat Saveza invalida rada Srbije, prikupljanje potpisa počeli su nedavno i imaju već preko 50 potpisanih i saglasnih građana koji podržavaju inicijativu da se Jugostrans vrati kao lokalni prevoznik.

  • Ovih dana prikupljamo potpise u Malošištu, Orljanu i Doljevcu do sada smo prikupili preko 50 potpisa i nadamo se ćemo prikupiko preko 100, a nakon toga ovaj zahtev predaćemo lokalnoj samoupravi, tačnije ova inicijativa je upućena našem predsedniku opštine Goranu Ljubiću i nadamo se da će nam on pomoći da se ovaj prevoznik vrati i saobraća regionalnim putem, odnosno kroz doljevačka naselja- kaže Pejčić.

On je istakao da je uveren da će predsednik opštine učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne penzionerima invalidima rada jer ovaj prevoznik članovima odobrava popust od 50 odsto.

  • Penzije naših članova su male, a prevoznik nama odobrava specijalni popust. Penzionerima izdajemo kartice koje oni pokažu vozaču i on im naplati kartu sa popustom od 50 odsto. Primera radi cena karte za relaciju Malošište-Niš je 260 dinara, a za penzionere je 130 dinara. To nama mnogo znači i nadamo se da će nam lokalna samouprava i predsednik Ljubić pomoći u uspostavljanju ove lokalne autobuske linije- kaže Ljubiša Pejčić.

Pejčić na kraju ističe da će narednih dana predati peticiju i da se nada uvođenju ove autobuske linije, jer će samim tim ovaj prevoznik biti konkurencija i da će doći i do pojeftinjenja dnevnih karata kod drugog prevoznika.

2 thoughts on “Udruženje penzionera iz Malošišta prikuplja potpise za povratak Jugotransa kao lokalnog prevoznika”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *