home Društvo, Vesti Udruženje penzionera iz Malošišta prikuplja potpise za povratak Jugotransa kao lokalnog prevoznika

Udruženje penzionera iz Malošišta prikuplja potpise za povratak Jugotransa kao lokalnog prevoznika

Opštinska organizacija penzionera invalida rada opštine Doljevac sa sedištem u Malošištu počela je da prikuplja potpise u Malošištu, Orljanu i Doljevcu za povratak prevoznika Jugotrans, a koji bi saobraćao na liniji Leskovac- Doljevac-Orljane-Malošište- Knežička reka- Niš.

Kako kaže predsednik ove organizacije Ljubiša Pejčić koji je i član Izvršnog odbora invalida rada Srbije i delegat Saveza invalida rada Srbije, prikupljanje potpisa počeli su nedavno i imaju već preko 50 potpisanih i saglasnih građana koji podržavaju inicijativu da se Jugostrans vrati kao lokalni prevoznik.

  • Ovih dana prikupljamo potpise u Malošištu, Orljanu i Doljevcu do sada smo prikupili preko 50 potpisa i nadamo se ćemo prikupiko preko 100, a nakon toga ovaj zahtev predaćemo lokalnoj samoupravi, tačnije ova inicijativa je upućena našem predsedniku opštine Goranu Ljubiću i nadamo se da će nam on pomoći da se ovaj prevoznik vrati i saobraća regionalnim putem, odnosno kroz doljevačka naselja- kaže Pejčić.

On je istakao da je uveren da će predsednik opštine učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne penzionerima invalidima rada jer ovaj prevoznik članovima odobrava popust od 50 odsto.

  • Penzije naših članova su male, a prevoznik nama odobrava specijalni popust. Penzionerima izdajemo kartice koje oni pokažu vozaču i on im naplati kartu sa popustom od 50 odsto. Primera radi cena karte za relaciju Malošište-Niš je 260 dinara, a za penzionere je 130 dinara. To nama mnogo znači i nadamo se da će nam lokalna samouprava i predsednik Ljubić pomoći u uspostavljanju ove lokalne autobuske linije- kaže Ljubiša Pejčić.

Pejčić na kraju ističe da će narednih dana predati peticiju i da se nada uvođenju ove autobuske linije, jer će samim tim ovaj prevoznik biti konkurencija i da će doći i do pojeftinjenja dnevnih karata kod drugog prevoznika.

2 thoughts on “Udruženje penzionera iz Malošišta prikuplja potpise za povratak Jugotransa kao lokalnog prevoznika

  1. Trebalo bi da ide i kroz Belotinac.U selu nema ni jedan prevoz,ne mogu djaci da idu do srednjih skola,a i sami mestani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *