Ponovo aktuelizovana priča o izgradnji regionalne deponije “Keleš”

Izgradnja regionalne deponije „Keleš“, koja bi se jednim delom nalazila i na teritoriji opštine Doljevac, nakon niza odlaganja, uslovljenih mnogobrojnim problemima, najavljena je za iduću godinu, što je nedavno medijima potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglašavajući da je to deo nacionalnog plana.

Kako je tim povodom saopšteno na zvaničnom sajtu grada Niša, predstavnici italijanske Holding kompanije “Natura“ izrazili su, na sastanku, spremnost da učestvuju u poslovima upravlјanja otpadom na području grada sa okolnim opštinama. Sastanku su prisustvovali gradska većnica za zaštitu životne sredine Sonja Milojković, predstavnici KLERP-a, JKP „Medijane“ i opštine Dolјevac na čijoj teritoriji se nalazi deo niške deponije.

Inače, priča o regionalnoj deponiji “Keleš” počela je još 2013. godine. Medjutim, prethodni tenderi za koncesionara 2015. i 2016. godine, na koje su se prijavljivale grčke i španske kompanije, nisu realizovani, interesovanje je postojalo i kod Kineza i Amerikanaca, ali bez konkretnih dogovora, a sada je zainteresovan i italijanski holding.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *