Predsednik Žitorađe: Nema mesne zajednice gde nismo nešto uradili zarad poboljšanja kvaliteta života

U prostorijama SNS u Žitorađi, na konferenciji za novinare, okupljenim novinarima obratili su se čelni ljudi SNS-a u Žitorađi. Ivan Stanojević, Saša Cekić i Milena Jovanović, govorili su o planovima za dalji period u Žitorađi, sumirali šta se radilo u prethodnom periodu i šta tek treba biti urađeno.
Ono što je sve najviše interesovalo jeste izgradnja kupališnog kompleksa u Žitorađi, tim povodom prvi čovek opštine i poverenik SNS-a za Žitorađu, Ivan Stanojević je rekao: Radovi na bazenu teku dobro. Izvođače smo uveli u posao 23. marta, a rok za završetak radova je 23. septembar. Dinamički plan se poštuje, tako da je sve u roku za sad.
Iz SNS-a navode da je akcenat u prethodnom periodu bio stavljen na putnu i kanalizacionu infrastrukturu, te da je do sada urađeno oko 15 km puta, u 9 mesnih zajednica, i vrednost tog projekta je nešto više od 100 miliona. Putna mreža rađena je u saradnji sa ministarstvom privrede. Kanalizacija je urađena u MZ Podina.
Gotovo da nema mesta gde nismo nešto uradili. Bilo da je to vrtić u Držanovcu, grejanje u školi u Voljčincu, igralište za male sportove u Vlahovu i Voljčincu, a što se narednog perioda tiče planiramo izgradnju kanalizacione mreže u naselju Grivac u Žitorađi. 
Takođe, Stanojević je rekao da će u narednih 15 dana biti raspisana javna nabavka za izgradnju fudbalskog stadiona u Žitorađi, a da će u sklopu stadiona biti izgrađen i pomoćni teren.
U narednih 15 dana raspisaćemo javnu nabavku za izgradnju stadiona. O vrednosti tog projekta ne bih još da govorim, u sklopu stadiona biće i pomoćni teren. – izjavio je Stanojević.
Na kraju bilo je reči i o projektu vrednom 300 miliona dinara, a to je uređenje vodotoka reke Toplice u dužini od 6 km, koji se radi u saradnji sa Srbija vode. Stanojević o tome kaže: U toku je izrada projektne dokumentacije, to je jedan ogroman projekat, čija je vrednost 300 miliona dinara.  

N.Tonić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *