Predstava u Pozorištu lutaka za decu sa posebnim potrebama iz opštine Doljevac

kako su postala
Detalj sa predstave (Izvor: Pozorište lutaka Niš)

Doljevački Crveni krst je po tradiciji i ovoga puta pripremio niz iznenadjenja za decu sa posebnim potrebama iz opštine Doljevac, o kojoj brinu kroz dodeljivanje raznih vidova pomoći. Tako da će večeras 22 mališana sa smetnjama u razvoju, organizovano ići na novogodišnju predstavu  Pozorišta lutaka u Nišu “Kako su postala dobra deca”.

Ova predstava je “scensko-lutkarski mjuzikl koji na maštovit i edukativan način prati razvoj deteta, njegov dolazak na svet, prve korake i dalje sazrevanje. Sa pričom o odrastanju, dečjim očekivanjima i radostima, prepliće se i priča o lepom ponašanju, dobroti, nesebičnom davanju i darivanju. Likovi iz ove predstave poručuju deci da su međusobno poštovanje, razumevanje i tolerancija vrednosti koje treba da ih vode kroz život.”

Karte za ovaj dogadjaj obezbedila je doljevačka Javna biblioteka, kako kažu, s ciljem da daju svoj doprinos uveseljavanju mališana, kojima je život stavio na malena ledja teško breme bolesti.

Nakon toga mališani će dobiti  poklone iz organizacije “Ljubi bližnjeg svog” koja već dugi niz godina tokom praznika priprema darove za ovu decu.  Inače, ovi mališani takodje su, pre nekoliko dana, dobili novogodišnje paketiće i pakete hrane, dar nekoliko sponzora iz naše opštine, a tom prilikom za njih je bila organizovana i žurka.

Medjutim, zbog nedostatka sredstava, po prvi put ove godine nisu pripremljeni paketići za decu iz socijalno ugroženih porodica, rečeno nam je u Crvenom krstu.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *