Predstavljanje romana “Zavodnik ništavila”Predraga Markovića u Javnoj biblioteci

predbibKnjiževno veče povodom predstavljanja romana “Zavodnik ništavila” autora Predraga Markovića, biće održano u doljevačkoj Javnoj biblioteci, u četvrtak 12. oktobra od 17. časova, potvrdjeno je radio Koprijanu u toj ustanovi.

Predragu Markoviću, nekadašnjem predsedniku Narodne skupštine Srbije, kao i Ministru kulture u Vladi Mirka Cvetkovića, “ Zavodnik ništavila” je  treća knjiga, a prva koju je napisao posle skoro tri decenije.

zavodnikRoman je, kako piše na njegovim stranicama,  “način opora, apokrifna biografija Vere Klusov. Njeno iskustvo incesta, skrivano srpsko poreklo i učešće u podzemnom intelektualnom životu Moskve sedme i osme decenije sklapaju fantazmagorični mozaik, metaforu nezvanične istorije Rusije i Ukrajine 20. veka. Vezivno tkivo u pripovedanju, ali i u simboličko-značenjskoj ravni jeste istorija tri veka srpskih seoba u Rusiju i ruskih seoba u Srbiju, mala istorija emigracije. “  Roman je delom nastao još početkom devedesetih godina, a u nastavcima je jedno vreme objavljivan u časopisu “Književnost”.

Na promociji će o svom romanu govoriti lično Predrag Marković.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *