Prelepi kutak u školi u Malošitu poručuje-Jeseni dobro došla!

Učenici od 1. do 4. razreda OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac izdvojenog odeljenja u Malošištu i ovog puta otišli su korak dalje što se kreativnosti tiče, pa su u duhu dolaska jeseni napravili prelepi jesenji kutak.

Kako kaže učiteljica prvog razreda škole u Malošištu Danijela Mitrović  savremena nastava, likovna sekcija, radionice, ali i večita inspiracija šarolike jeseni zaslužni su za pobuđivanje kreativnosti kod mališana i otkrivanje malih umetnika i talenata.

A jesenji kutak u holu škole govori sam za sebe. Zlatne boje jeseni se stapaju sa bojama aranžmana pružajući pravi jesenji užitak. Kukurz,korpe od puća pune darova, drva spremna za ognjište pružaju toplinu i mir. Iz šerpe sa šporeta slatko od dunja čeka svoje sladokusce, a strašilo „Jesenjko“ svima pruža jesenje zagrljaje i poručuje učenicima da budu primerni đaci i dobri drugovi. Dok par čizmica pokvašen jesenjom kišom budno čeka kraj ognjišta ponovni ples na kiši.

Svo bogatstvo jeseni prikazano je u holu škole u Malošištu putem učeničkih radova i svežih i suvih plodova ovog godišnjeg doba.

Učiteljica Danijela ističe da je cilj uređenja ovog kutka zajednički rad sa decom, saradnja među vršnjacima, ali i da probude kreativni duh kod dece i nauče ih da poštuju i čuvaju prirodu i darove koje nam ona donosi.

 

M.J. Foto: D.M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *