Preventivnim pregledima Udruženje “Živeti uspravno” obeležilo Svetski dan srca

Udruženje invalida „Živeti uspravno“ iz Doljevac je danas u svojim prostorijama obeležilo Svetski dan srca, 29.septembar. Kako kaže sekretar udruženja Dragana Božić ovaj značajan datum obeležavaju tradicionalno i trude se da unaprede zdravlje svojih članova.

Danas je ekipa doljevačkog Doma zdravlja posetila članove udruženja „živeti uspravno“ podeljen je propratni materijal o zdravim navikama i izvršila proveru krvnog pritiska i nova šećera u krvi prisutnima.

Takođe, održano je savetovanje o pravilnoj ishrani, svakodnevnoj fizičkoj aktivnosti, štetnosti udisanja duvanskog dima, štetnosti prekomerne konzumacije alkohola i psihoaktivnih supstanci, očuvanju mentalnog zdravlja, kao i važnosti dovoljnog kvalitetnog sna.

Zdravstvena ekipa ukazala je na značaj ličnog angažovanja pojedinca u borbi protiv bolesti srca, kroz otklanjanje ili značajno smanjenje faktora rizika na koje možemo uticati, kao i na podizanje svesti građana o značaju preventivnih pregleda, ranog otkrivanja bolesti čiji se ishod može poboljšati adekvatnim lečenjem i rehabilitacijom uz odgovarajuće zbrinjavanje.

Dragana Božić ističe da će u narednom periodu, kao i svake godine, organizovati i vakcinaciju protiv sezonskog gripa za sve zainteresovanje članove udruženja, jer većina zbog određenih bolesti spada u grupu ljudi kojima se preporučuje sezonska vakcina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *