Pri kraju radovi na propratnom sadržaju kod Akva parka Doljevac

Opština Doljevac je prošle godine izradila projektno-tehničku dokumentaciju za dve faze realizacije projekta za izgradnju pratećih sadržaja u okviru Akva parka Doljevac za korisnike auto-puta. Vrednost projekta za koji je lokalna samouprava izdala građevinsku dozvolu je 104 miliona dinara. Prošle nedelje izvršena je primopredaja radova između izvođača radova i lokalne samouprave kao investitora i svi objekti koji su predviđeni u ovoj fazi su završeni. Projektnom je predviđena izgradnja parkirališta sa pratećom infrastrukturom na državnom putu prvog A reda E75  u zoni kompleksa Akva parka Doljevac.

Jovica Pešić načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac kaže da  prema projektu sadašnja faza gradnje obuhvata oko 5 ,5 hiljada metara kvadratnih asfaltne površine, 3,5 hiljade metara kvadratnih pod behaton pločama uglavnom staze i trotoari za pešake i  prilaz javnom toaletu. Izgrađen je i javni toalet sa 12 kabina, 8 za žene  i 4 za muškarce. Izgrađena su i  8 letnjikovca sa 16 klupa, kao i 16 svetiljki za javnu rasvetu sa led sijalicama.

U okviru ovih površina zelenilom biće ukrašeno oko  6 hiljada metara kvadratnih. Pored travnjaka biće zasađeno preko 100 dugogodišnjih sadnica zimzelenih vrsta i listopadnog drveća.

Izgradnja ovog kompleksa je, prema mišljenju Pešića, povećati broj korisnika Akva parka Doljevac.

Predstoje radovi od strane Javnog preduzeća putevi Srbije da odrade svoj deo posla, a prema sporazumu koji je opština Doljevac potpisala sa ovim preduzećem prošle godine. Za te radove resorno ministarstvo je izdalo dozvolu, a vrednost tog dela projekta je, odnosno proširenja na auto-putu i povezivanje sa izgrađenim kompleksom parkirališta koje izgradila opština Doljevac, je oko 150 miliona dinara i nadaju se da će ti radovi biti završeni u narednoj građevinskoj sezoni.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *