Fondacija Novak Đoković darivala zaštitna sredstva za prvake

U želji da pomogne i podrži osnovne škole širom Srbije tokom pandemije virusa covid 19 Fondacija Novak Đoković donirala je danas i  doljevačkoj OŠ „Vuk Karadžić“  pakete sa zaštitnim sredstvima za đake prvake. Svi  đaci sa teritorije opštine Doljevac koji pohađaju prvi razred, njih 140, dobili su po zaštitnu masku i sredstva za dezinfekciju ruku.  Reč je o paketu koji uključuje  “Srebrnu masku” sa integrisanim jonima srebra i zeolitom i gelove za suvo pranje ruku sa jonima srebra, kao zaštitu od patogenih organizama. Tokom prethodnih meseci u okviru humanitarnog projekta „Nano borci – podrška obrazovnom sistemu Republike Srbije“, , ove pakete dobilo je 64.175 prvaka iz 1.263 osnovnih škola u 17 školskih okruga širom Srbije.

Fondacija Novak Đoković je u saradnji sa kompanijom Koloid i Galenika pharmacijom, a uz podršku Privredne komore Srbije, donirala 100.000 paketa za zaštitu zdravlja đacima prvih razreda svih osnovnih škola u Srbiji.

Donirane maske su obogaćene srebrnim jonima koji imaju antimikrobna svojstva, a ove specijalne maske prvacima uručio je direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu Goran Ilić.

Inače, “Srebrna barijerna maska” (NEMEDICINSKA) , prema specifikaciji proizvođača, je proizvod sa jonima srebra, koji imaju učinak u smanjenju prisutnosti i neutralizaciji patogena. Prednost maske ogleda se u činjenici da se njena efikasnost tokom vremena korišćenja ne smanjuje. U toku dana barijerna Srebrna maska se u kontinuitetu može nositi do 3 sata, nakon čega je treba skinuti, odložiti na čistu površinu i tako ostaviti 20 minuta.Ovo je takozvani proces „samočišćenja” Srebrne barijerne maske.

Foto: Fondacija Novak Đoković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *