Prijem za porodilje kod predsednika opštine Doljevac

Na inicijativu predsednika opštine Doljevac, Gorana Ljubića, danas je u zgradi SO Doljevac organizovan prijem za sve mame koje su se porodile posle 1. januara 2018. godine.

U razgovoru sa njima predsednik opštine Goran Ljubić je ponudio svu pomoć opštinskih službi porodiljama u ostvarivanju prava koja su zakonom predviđena. Ljubić je rekao da će opštinske službe čak prikupljati i dokumenta umesto njih i dostaviti na kućnu adresu.

  • Već pet godina lokalna samouprava pomaže porodilje koje nisu u radnom odnosu i to isplatom od deset hiljada dinara u trajanju od 12 meseci. – rekao je predsednik Ljubić.

On je dodao da opštinske službe rade u interesu porodilja i da ako im je potrebna bilo kakva pomoć u izdavanju dokumenata mogu da pozovu telefonom nadležne službe i one će se potruditi da im pomognu na bilo koji način. Kada dokumenta budu gotova biće im lično isporučena na kućnu adresu.

Prijem porodilja u kancelariji predsednika Ljubica

Prilikom prijema porodiljama su uručeni poklon paketi koji su sadržali osnovne potrebštine za bebe.

Predsenik Ljubić je na kraju razgovora dodao da porodilje, ukoliko imaju neki problem, mogu i lično da ga pozovu, a on će se potruditi da svaki problem bude što hitnije rešen.

 

 

M.Jovanovic

One thought on “Prijem za porodilje kod predsednika opštine Doljevac”

  1. Imam jedan komentar sve je to ok za porodilje od 1januara a sta je sa porodiljama tj licno pitam za sebe ja sam se pirodila 28.07.2017. i trece dete je u putanju a jedna plata .!stvarno nije fer!znaci mi nemamo nikakvu pomoc?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *