Prikupljeno oko 250.000 dinara od humanitarne akcije

bibl4Oko 250.000 dinara prikupljeno je za decu obolelu od cerebralne paralize u humanitarnoj akciji organizovanoj u Doljevcu. Od toga nešto manje od 100.000 dinara inkasirano je od koncerta Nemanje i prijatelja, koji je održan u sredu u Javnoj biblioteci, rekao je za radio Koprijan, direktor ove ustanove Bogi Mitić.

-Želim da upoznam  javnost, kao što sam i obećao da ću uraditi, da je za koncert u prodaju pušteno 500 ulaznica, s tim što je 70 podeljeno sponzorima, koji su  zatim na poseban račun doljevačkog Crvenog krsta uplaćivali novac za ovu  humanitarnu akciju, kaže Mitić, a iznos tog novca višestruko nadmašuje vrednost podeljenih karata. Samo od prodaje ulaznica, inkasirano je 129.000 dinara. Kako je ranije bilo dogovoreno, od tog novca,  38.000 dinara, utrošeno je za plaćanje prevoza svih učesnika humanitarnog koncerta. Proizilazi da je 95.000 dinara, prihod od prodaje karata, uključujući i  novac iz kutije za donacije. Medjutim, napomenuo bih da su znatna sredstva prikupljena, kao što sam već rekao, od donacija sponzora, pa je ukupna  svota  oko 250.000 dinara, zaključuje direktor Javne biblioteke.  

-Sve što smo planirali, uspeli smo da realizujemo, dodao je,tako da je akcija  u potpunosti uspela, što je i najbitnije. Iskoristio bih priliku da se još jednom zahvalim svim dobrotvorima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji.

Napomenimo i to da je formiran tim za koordinacuju aktivnosti vezanih za ovu humanitarnu akciju, sastavljen od lekara, predstavnika socijalnih službi sa naše teritorije, Crvenog krsta i invalidskih udruženja koji će odlučivati o tome na koji način će sredstva biti podeljena oboleloj deci, rukovodeći se pre svega, njihovim potrebama.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *