Protest na pružnom prelazu u Donjem Međurovu

Meštani Donjeg Međurova,  i okolnih sela  okupili su  se danas na pružnom prelazu gde  se u petak  dogodila tragedija prilikom sudara  voza i autobusa. Oni su protestovali  što Železnice Srbije nisu  tu izgradile rampu, a najavili su nove proteste ako se to ne uradi.Okupljeni su rekli da je glavni uzrok nesreće taj što je prelaz neobezbeđen rampom,  kao i ljudski faktor. Meštani su najavili protest i naredne nedelje , kao i to da decu više neće puštati u školu, ako ne dođe do rešenja problema. Žarko Rajković  predsednik MZ Donje Međurovo  rekao je da oni već četri decenije apeluju na nadležne  da postave rampu, ali bezuspešno.

“Ljudi naprave Ajfelovu kulu, Begrad na vodi, cela brda skidaju a ne mogu da postave dve letve i mehanizam”, rekao je Rajković.

Detalj sa današnjeg protesta možete pogledati ovde:

Miško Marić ispred Železnica je rekao građanima da je od juče uvedeno neprestano dežurstvo radnika Železnice i obavezno zaustavljanje vozova ispred tog putnog prelaza.

“Bez obzira na to što nismo krivi za nesreću koja se dogodila, ovo smo učinili jer su nam ljudski životi dragoceni” – rekao je Marić. Što se tiče pitanja o datumu  izgradnje rampe, Marić je rekao da se moramo obratiti Železnicama Srbije.

Ovde možete čuti Miška Marića:

https://soundcloud.com/radiokoprijan/misko-maric-zeleznice

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *