Protest zbog pritvora za mladiće iz Žitorađe

Posle  incidenta, Milanu Blagojeviću, Miljanu Saviću i Milošu Janaćkoviću određena je mera policijskog zadržavanja do 48 sati zbog nasilničkog ponašanja, jer se sumnjiče da su napali predsednika opštine Žitorađa Ivana Stanojevića.

Inače, organizatori građanskog protesta „Jedan od pet miliona“ u Prokuplju, Kuršumliji i Žitorađi okupili su se kod zgrade Suda u Prokuplju, a zatim prošetali do Okružnog zatvora u Prokuplju, gde se nalaze ova tri mladića, koji su organizatori protesta u Žitorađi.U međuvremenu se advokat osumnjičenih žalio na ovu meru, a dežurni sudija mora da odgovori u roku od četiri sata. Kako kažu okupljeni, ostaju ispred suda sve dok sudija ne donese odluku.

Povodom  dešavanja u Žitorađi oglasio se i prokupački Savez za Srbiju saopštenjem , u kome je najoštrije osuđen današnji događaj i u znak solidarnosti sa privedenim zahtevaju da se ovaj slučaj rasvetli i procesuira, kao i da predsednik opštine Žitorađa odmah podnese ostavku.

/Dobričke/Prokuplje na dlanu/

FOTO:/PRINT SCREAN / Prokuplje na dlanu/

One thought on “Protest zbog pritvora za mladiće iz Žitorađe”

  1. Hahaha mladić od preko 40 godina, jedan 34 e jedino je Janaćko 28-29 god. Mada više nije ni on “mladić” trebalo bi da bude zrela i razumna osoba a ne da sa ovom dvojicom upada na silu u kabinet predsednika i da vrši nasilje nad njim i svima nama koji rukovodstvo opštine podržavamo. Malo se uživali u ulogu Djilasa i Boška Obradovića pa bi da razvaljuje i oni po Žitoradji, prete i šikaniraju narod i ako ih nema više od 8 ljudi. Tome mora da se stane na put.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *