Prvacima u Doljevcu po pet hiljada dinara

Jovica Pešić
Jovica Pešić

Nova školska godina počinje u petak, a početak školske godine može da bude ozbiljan udar na kućni budžet, naročito za roditelje koji školuju više od jednog đaka. Besplatni udžbenici obezbeđeni su za više od 86.000 đaka. Pored dece iz socijalno ugroženih porodica i dece s invaliditetom, od ove godine dobiće ih i treće i svako naredno dete u porodici, pod uslovom da i dvoje starije dece pohađa školu.

Do sada su pravo na besplatne knjige imala samo deca sa smetnjama u razvoju i đaci iz porodica koje primaju novčanu socijalanu pomoć. Knjige su samo jedna stavka na spisku potrebnih stvari. Zbog toga o kupovini novih udžbenika mnogi i ne razmišljaju.

Doljevačka lokalna samouprava pomaže svake godine roditelje đake prvaka, kojima dodeljuje jednokratnu pomoć u iznosu od 5 hiljada dinara.

Kako kaže Jovica Pešić, načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac, prilikom planiranja budžeta ove opštine, posebna stavka odnosi se i na ova izdvajanja i ukupno za ovu godinu izdvojeno je milion dinara. Tačne podatke koliko prvaka će dobiti novčani iznos od 5 hiljada dinara znaće se sredinom septembra, ali kako kaže Pešić,  prema nekim procenama to će biti  između 160 i 180  dece.

M.J.

One thought on “Prvacima u Doljevcu po pet hiljada dinara”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *