KPD “Trorečje” Kočane: Najlepša ljubavna priča “Ispod površine”

Sa jedna od ranijih manifestacija
Sa jedne od ranijih manifestacija

Pobednica konkursa  Kulturno-prosvetnog društva „Trorečje“ iz Kočana, za najlepšu ljubavnu priču i dobitnica nagrade“Mrguda“ ove godine je Danijela Božičković Radulović iz Petrovca na Mlavi, inače direktorka biblioteke u tom mestu. Nagradjena priča nosi naziv „Ispod površine“ i po rečima  profesora i pesnika Vlaste Cenića iz ovog društva, predstavlja jedan odličan primer ekspresionističke proze, te je to jedan od razloga da se baš taj rad proglasi najboljim.

Druga nagrada ove godine ide u ruke Alena Simića iz Kruševca. Njegov rad se zove „Pad u večnost“. Takodje, nagradjena je i jedna priča sa naše teritorije „Na Ognjenu Mariju“, a napisala ju  je Brankica Živković iz Pukovca. Pored već pomenutih biće nagradjeno još šestoro autora, a ove godine na konkurs, koji je organizovan po treći put, stiglo je preko sto priča, pisaca iz mnogih delova naše zemlje.

Najboljim autorima nagrade će biti uručene na Kočićevim danima, koji će biti održani početkom oktobra u Kočanu. Nagrada zato i nosi ime „Mrguda“, po poznatoj Kočićevoj pripoveci. Inače,  KPD „Trorečje“, prema Cenićevim rečima, je  nastalo iz želje da se nastavi tradicija predratnih učitelja iz ovoga kraja, koji su davne 1936, na dvadesetogodišnjicu pripovedačeve smrti, osnovali Kulturno-prosvetno društvo koje je nosilo njegovo ime.

 J. Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *