Priredba za prvake u OŠ “Vuk Karadžić”

prvaciPrvacima je prvi školski dan poseban po mnogo čemu, te će im zato sutra od 8 časova na početku njihovog obrazovanja, u doljevačkoj osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ biti priredjen zanimljiv program u znak dobrodošlice.

Ovogodišnja priredba ima naslov“ Škola nam je najmilija kuća“, a učestvovaće učenici starijih razreda i prosvetni radnici- nastavnici srpskog jezika. Svoj nastup imaće i neki od budućih prvaka, koji su se već sada istakli svojim talentima, a planiran i nastup folkloraša iz Šarlinca. –Tako da će ovi mališani otpočeti svoje školovanje i obeležiti ulazak u svet odraslih  na najbolji mogući način, kroz igru i zabavu, rekao nam je Vlasta Cenić profesor srpskog jezika i pesnik, kao i jedan od autora ove predstave.

Inače, oko 180-oro djaka sa teritorije opštine Doljevac kreće  u prvi razred, a lokalna samouprava će njihovim roditeljima  isplatiti po 5000 dinara, kao vid finansijske pomoći za opremanje  mališana za školu, što je tradicija koju ovdašnja vlast praktikuje svake godine.

J. Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *