PS Doljevac dobila novo vozilo od lokalne samouprave

Predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić  danas je svečano  uručio ključeve automobila marke Dacia Duster načelniku PS Doljevac Aleksandru Slavkoviću. Ovo vozilo je poklon lokalne samouprave u Doljevcu i njime će upravljati doljevački saobraćajci. Ovom događaju prisustvovao je i načelnik Policijske uprave u Nišu Slaviša Virijević.

Predsednik Opštine Doljevac Goran Ljubić je istakao da je lokalna samouprava izdvojila više od milion i 600 hiljada dinara za kupovinu vozila, jer je takvo vozilo neophodno PS Doljevac, pogotovo u zimskim mesecima.

  • Ovo vozilo će unaprediti rad lokalne policijske stanice i u zimskim i u letnjim mesecima. U letnjim mesecima pojedini neodgovorni poljoprivrednici spaljuju biljne ostatke na njivama i to u blizini šuma ne razmišljajući da mogu da izazovu požare većih razmera. Novim vozilom policajci će obilaziti kritične terene, pogotovu brdska sela i slabo pristupačne terene kako bi, pre svega, delovali preventivno. U zimskim mesecima, mnoga sela poput Knežice, Ćurline, Perutine, Čečine i Rusne zbog snežnih padavina su teže pristupačna, pa će policajci, obilaziti ta mesta i u hitnim situacijama dostavljati, recimo, lekove ili vršiti transport starijih i bolesnih osoba- istakao je Ljubić.

Primopredaji vozila prisustvovao je i načelnik Policijske uprave u Nišu Slaviša Virijević koji se  zahvalio lokalnoj samoupravi i istakao da mu je drago što je ovdašnja vlast prepoznala problem nedostatka ovakvog vozila i donirala isti.

  • Ovo je samo jedan od primera uspešne saradnje policije u Doljevcu i lokalne vlasti. Ova saradnja je intenzivna i traje i nadam se da će tako biti i u daljoj budućnosti. Mi se trudimo da budemo servis građana i nadam se da će ovo vozilo doprineti u velikoj meri da pomognemo u kritičnim situacijama, ali i da delujemo preventivno. U Opštini Doljevac je stabilno stanje, stanje mira i bezbednosti građana i ubeđen sam da nema ni jednog razloga da tako ne ostane- istakao je Virijević.

Načelnik Policijske stanice Doljevac Aleksandar Slavković zahvalio se u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i svoje lične ime na donaciji, jer kako je istakao ovo vozilo će biti od velike koristi, ne samo policiji, već i građanima. Koristiće se u kriznim situacijama i za obilazak nepristupačnih terena.

  • Ovako ćemo poboljšati obavljanje naših osnovnih policijskih poslova i biti u mogućnosti da stignemo do najudaljenijih mesta i onih stanovnika kojima je naša pomoć najpotrebnija.

Na kraju, kako je dodao načelnik Slavković, on se nada da se ovo vozilo neće koristiti u represivne svrhe, već u preventivne jer je policija servis građana. Očekuje i nadalje  dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, ali i  građanima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *