Radovi na školskom objektu u Malošištu teku po planu (foto)

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji  i adaptaciji školskog objekta u Malošištu teku po planu, rekao je radio Koprijanu, šef gradilišta Mitke Andrejev ispred firme Tončev gradnja, koja je izvođač radova.

  • Završili smo radove na postavljanju nove elektro-instalacije u celom objektu, pored kojih su urađeni i kanali gde će biti umetnuti kablovi za video nadzor i inertnet, a već počinjemo radove na gletovanju i krečenju učionica – kaže Anderejv.

Kako ističe Andrejev, nakon gletovanja unutrašnji zidovi biće  premazani, u visini od 1,5 metra, masnom farbom kako bi se zidovi zaštitili od oštećenja.

  • Uporedo sa tim radovima postavljaćemo i unutrašnju stolariju, a podovi će biti presvučeni jednom vrstom „PVC“-a, što će doprineti i samoj izolaciji podova u učionicama- rekao je šef gradilišta.

Ove vremenske prilike usporile su radove na krovu, jer je bilo planirano da se uradi nadzidavanje, a kako će od ponedeljka biti povoljnije vremenske prilike, on se nada da će i tada biti nastavljeni radovi.

  • Krov je kompletno rasturen, nakon nadzivadanja, radiće se prvo hidro-izolacija, a zatim i kompletna izolacija krova, jer ovim savremenim načinom gradnje i izolacije objekat je zaštićen od svih vremenskih prilika- kaže Andrejev.

Prema njegovim rečima, profesinalna skela je montirana i radnici su obložili izolacijom jedan deo škole, a na drugoj strani odradili su sve pripreme oko prozora i uskoro će i tu početi radovi na fasadi.

Prema projekto-tehničkoj dokumentaciji ulaz u školu biće rekonstruisan i pored stepeništa biće izgrađena rampa za osobe  sa invaliditetom, a biće i adaptaran postojeći toalet, gde će biti izgrađena jedna kabina za učenike sa invaliditetom.

Takođe, radnici su počeli i radove u školskom dvorištu gde će biti postavljeno osvetljenje, odnosno dvorište je iskopano, prema nacrtu, i sada radnici treba da postave električne kablove, a zatim će biti postavljene svetiljke.

U planu je i izgradnja nadstrešnice, odnosno biće pokriven prostor gde se doprema ogrev za kotlarnicu škole.

Ovaj školski objekat će nakon završetka radova dobiti totalno novi izgled i biće jedan od najuređenijih i energetski najefikasnijih objekata.

Podsetimo vrednost radova je oko 75 miliona dinara i sve se finansira od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Tekst i foto: M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *