Raspisan konkurs za policajce

Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je raspisalo konkurs za upis 780 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO), za stručno osposoblјavanje za obavlјanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika i to za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji.

Svi zainteresovani, koji ispunjavaju uslove za upis, mogu da se prijave do 7. juna ove godine.

Od 780 polaznika Centra za policijsku obuku, 230 će se stručno osposoblјavati za obavlјanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 220 saobraćajni policajac i 330 na radnom mestu granični policajac.

Kandidati za polaznike imaju mogućnost da se prilikom prijave na konkurs izjasne za koje radno mesto žele da prođu stručno osposoblјavanje. Uslovi konkursa mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

Za područje Policijske uprave u Leskovcu potrebna su 4 polaznika za radno mesto policajca i  20 polaznika za radno mesto saobraćajnog policajca, a za područje Policijske uprave u Nišu 9 polaznika za radno mesto policajca, 5 polaznika za radno mesto saobraćajnog policajca i 3 polaznika za radno mesto graničnog policajca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *