Malom Todoru Stojanoviću iz Draškovca potreban novac za lečenje

Humanost i podrška dobrih ljudi ovih dana preko je potrebna malom Todoru Stojanoviću iz Draškovca, starom svega 9 meseci, koji se gotovo od rodjenja suočava sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Todor se do skoro lečio u našoj zemlji, ali zbog nemogućnosti da mu se utvrdi tačna dijagnoza, a samim tim i smernice za lečenje, njegovi roditelji Stevan i Monika nadu su potražili u inostranstvu.Todor se trenutno nalazi u Turskoj na detaljnim ispitivanjima, medjutim njegovo zdravstveno stanje dodatno se iskomplikovalo infekcijom, te je sada najpre potrebno, kako kaže njegov otac Stevan za Radio Koprijan, sanirati te novonastale zdravstvene probleme, pre no što se krene sa dijagnostikom. Sve to iziskuje dodatna novčana sredstva, jer svaki dan u bolnici puno košta.

Todor je od rođenja više puta bio hospitalizovan i više je vremena proveo po bolnicama, nego kod kuće. Lečen je na Klinici za pedijatriju u Nišu i Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije. Razlog njegove  hospitalizacije su pre svega infekcije, ponovljene upale pluća, koje su dovele do još većih komplikacija njegovog zdravstvenog stanja, te je bio i životno ugrožen. Skoro dva meseca u dva navratana provodi na intenzivnoj nezi na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije, od tog 3 nedelje na respiratoru, ostatak na mašini koja pomaže disanje. Todor u ovom trenutku ima dijagnoze Epilepsia non specificata, Encephalopathia non specificata, Insufficientia respiratoria chronica i Paralysis plicarum vocalium et laryngis. Neurološki je i dalje u stanju izmenjene svesti, uspavan. –Kako nismo dobili nikakvu dijagnozu koja bi objasnila njegovo stanje, kao ni predloženo lečenje ili bilo kakav tretman te vrste, odlučujemo da probamo da uspostavljanje dijagnoze, moguće lečenje i izlečenje potražimo u inostranstvu. Sa klinike u Turskoj dobijamo odgovor da žele da ga prime, da imaju mogućnost za dalje i detaljnije ispitivanje njegovog stanja, uspostavljanje dijagnoze, lečenje i sprovođenje adekvatnog medicinskog tretmana, kaže njegov otac. Osmog maja ga prevodimo sa intenzivene nege Instituta za majku i dete na kliniku u Turskoj, gde se i sada nalazi. Todor je iz Srbije krenuo na put na respirstoru, te lekari u Turskoj između ostalog rade i na stabilizaciji i uspostavljanju normalnog rada pluća i obrasca disanja.

U ovakvom  stanju, vreme igra ključnu ulogu za Todora, te bi bilo kakav prekid dijagnostike i vraćanje za Srbiju samo dovelo do dodatnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja.

Porodica je do sada lečenje finansirala samostalno, medjutim posle više meseci borbe za malog Todora, iscrpli su sve svoje finansijske resurse. Sada im je preko potrebna pomoć svih onih koji mogu da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima, jer sve košta i lekovi i kontrolni pregledi i boravak u inostranstvu.

Da bi Todor imao šansu za bolje sutra svi moramo biti humani, a najmanje što svako od nas može da uradi je da pošalje poruku sadržine 1277 na  broj 3030, čime se donira 200 dinara.

Novac za Todorovo lečenje možete uplatiti i na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke:  Upišimo 1277 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske:  Upišimo human1277 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun:  160-6000001381821-75

Uplatom na devizni račun:  160600000138178683
IBAN: RS35160600000138178683
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka:  E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka:  PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji:  NBS IPS QR kod

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *