Uskoro najnovija oprema za bioskop u J.biblioteci

Najsavremenije uslove za prikazivanje filmova, bioskop po najnovijim standardima, imaće uskoro doljevačka Javna biblioteka, nakon još jedne investicije Ministarstva kulture i informisanja RS koja je odobrena ovoj ustanovi. Naime, na konkursu Gradovi u fokusu, Javna biblioteka je, preko ovdašnje lokalne samouprave, dobila 8.500.000  dinara za te namene iz resornog ministarstva, uz dodatnih pola miliona dinara iz lokalnog budžeta.

Tim novcem, kako kažu u J.biblioteci, biće nabavljen projektor za prikazivanje filmova, sa svom neophodnom propratnom opremom za prikazivanje digitalnih filmova u 3D tehnici. –I ove godine Ministarstvo kulture i informisanja prepoznalo je rad i cilјeve Javne biblioteke, kao i potrebe građana u nameri da stepen uticaja na kvalitet kulturnog života građana naše opštine podigne na jedan viši nivo. Ovaj projekat značajno će doprineti decentralizaciji kulture, stvarajući istovremeno uslove za jačanje kapaciteta u opštini Dolјevac. Javna biblioteka se i ovoga puta najiskrenije zahvalјuje svima koji su učestvovali u donošenju ovakve odluke, kaže za Radio Koprijan  direktor ustanove Bogi Mitić.

Prema njegovim rečima oprema će biti nabavljena u što kraćem roku, nakon sprovedene neophodne administrativne procedure.

 J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *