Raste broj obolelih, škole za sada bezbedne

Situacija u zemlji se komplikuje usled sve većeg broja obolelih od zarazne bolesti covid19. Iako Krizni štab svakodnevno apeluje na poštovanje epidemioloških mera, pojedini građani se i dalje ponašaju neodgovorno. Dodatno zabrinjava činjenica da je sezona slava počela, a prema našim saznanjima pojedini ugostitelji ne poštuju mere zabrane okupljanja i održavanja proslava. Škole su, bar za sada, bezbedne i nema potvrđenih slučajeva među decom.

Broj pacijenata koji su na respiratorima zbog korona viorusa  u Srbiji je prema zvaničnim podacima porastao na 106, a u  kovid delu KC Niš prema jučerašnjim podacima  ima 4 pacijenta , što je upola manje nego u subotu. U KC Niš ukazuju da su ti pacijenti u jako teškom opštem stanju.

Ovih dana se povećao i broj pacijenata na području Doljevca sa simptomima korona virusa, ali i broj pozitivnih na ovaj virus. Ipak kako saznajemo situacija je pod kontrolom a iz opštonskog štaba u Doljevcu na osnovi izveštaja iz Doma zdravlja poručuju da će biti  pojačan nadzor nad sprovodjenjem svih propisanih epidemioloških mera, ali i pojačane aktivnosti dezinfekcije prostora na kojima boravi veliki broj ljudi, u cilju suzbijanja širenja ove bolesti.

U doljevačkoj osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ nema obolelih đaka od zarazne bolesti covid19. Kako kaže Goran Ilić direktor osmoletke u Doljevcu preduzete su sve mere prevencije, učenici i zaposleni nose maske, a prostorije se redovno dezinfikuju.

Kako smo saznali jedan od zaposlenih je trenutno u izolaciji zbog oboljevanja od korona virusa.

U  opštini  Žitorađa je krajem prošle sedmice uvedena vanredna situacija, a prema našim saznanjima i tamo se beleži porast broja obolelih. U osnovnoj školi u Žitorađi za sada nema obolelih od korona virusa, ali ima nekoliko učenika u samoizolaciji iz preventivnih razloga.

Inače, prema  podacima Ministarstva, ukupan broj ljudi na lečenju od kovida u Srbiji je 2.549.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *