Rukometna reprezentacija Srbije u Žitorađi

Sportski savez opštine Žitorađa polako privodu kraju Svetosavski turnir, a već za vikend najavljuju novi Sretenjski turnir u rukometu. Ovoga puta u organizaciji učestvuje i RK Žitorađa koji je ujedno domaćin turnira. Pored domaćina, na turniru učestvuju još i RK Kuršumlija i RK Topličanin, a specijalni gost turnira biće reprezentacija Srbije do 20 godina, u kojoj brani Darko Stošić, golman niškog Železničara. Pored njega, selektor ove selekcije Saša Radosavljević pozvao je još 15 momaka na koje računa u ova dva dana u kojima će, kao mnogi stručnjaci kažu, najtalentovanija reprezentacija u srpskom rukometu gostovati u Žitorađi, gde će biti i smešteni.

Miomir Maljević je u nedavnoj izjavi za medije, ovim povodom. izjavio da će ovo biti praznik sporta u Žitorađi i da poziva sve ljude da dođu i uživaju u lepoj rukometnoj predstavi.

U polufinalnim mečevima prvo će od 17. časova snage odmeriti RK Kuršumlija – RK Topličanin, a u drugom meču koji je na programu u subotu od  19. časova na teren će RK Žitorađa – Selekcija U-20 .

Ovo je prvi put posle više od deset godina da neka reprezentativna selekcija dolazi u Žitorađu, posle gostovanja stonotenisera Srbije i Kine pre desetak godina.

Svi mečevi se igraju za vikend, a za nedelju od 12 časova je najavljena konferencija za štampu i prijem kod predsednika opštine Žitorađa, Ivana Stanojevića potvrdio nam je Miomir Maljević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *