Sneg nije iznenadio doljevačke komunalce, kreće asflatiranje ulica i pošumljavanje Seličevice!

Sneg koji je pao tokom noći nije izazvao zastoj, niti otežano odvijanje saobraćaja, a ekipe Javnog komunalnog preduzeća Doljevac bile su u pripravnosti, rekao je radio Koprijanu direktor ovog preduzeća Dalibor Stamenković.

  • Naše preduzeće zaduženo je za održavanje puteva i u zimskim mesecima i mi smo na vreme obezbedili dovoljne količine soli i rizle ukoliko u zimskom periodu, koji je pred nama, bude većih snežnih padavina- istako je Stamenković.

On je dodao da su danas pustili prijave radova za asflatiranje deset ulica u opštini Doljevac, a rok za završetak ovih radova je 30 radnih dana.

  • U ukupnoj dužini od 3 kilometra biće asflatirane ulice po mesnim zajednicama. Tri ulice biće asflatirane u Belotincu, dve u Pukovcu, a po jedna u Kočanu, Šarlincu, Orljanu, Mekišu i Čapljincu- kaže Stamenković.

Stamenković je dodao da su ove snežne padavine dobrodošle zbog planiranog pošumljavanja i već u petak počeće sadnja 10 hiljada sadnica crnog bora na Kukumigi i Seličevici, a pored škola u Doljevcu i Pukovcu biće zasađeno 80 lipa.

  • Sadnice bi trebalo da pristignu u toku ovu nedelje, a vrednost poručenog zasadnog materijala je oko 600 hiljada dinara, tako da se nadam ćemo već u petak početi sa radovima- rekao je Stamenković.

Inače, pošumljavanje goleti na teritoriji opštine Doljevac sufinansira, sa oko 4 miliona dinara, Ministarstvo ekologije i zaštite životne sredine, sredstvima iz Zelenog fonda.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *