Srednja škola Žitoradja: Edukativne radionice i izložba povodom Medjunarodnog dana biodiverziteta

Potreba očuvanja živog sveta planete Zemlje veća je danas nego ikada pre, a podizanje svesti kod mladih o tom problemu obaveza svih nas. Svoj doprinos toj ideji mnogobrojnim aktivnostima dali su i profesori i učenici Srednje škole Žitoradja, u saradnji sa Opštinom Žitorađa i Predškolskom ustanovom “Prva radost” organizovanjem radionica i izložbi u opštinskom parku, a povodom značajnog datuma, Medjunarodnog dana biodiverziteta 22.maja.

Na radionicama koje su postavili srednjoškolci mogli smo videti različite vrste začinskog bilja koje su oni radili na projektnoj nastavi, eksponate domaćih životinja, razne enciklopedije, knjige i slikovnice pomoću kojih su predškolcima i posetiocima dočarali šta u stvari znači ova dugačka reč za mnoge nepoznata.  Ukazali su na postojanje ugroženih vrsta, na to da ukoliko se u budućnosti budemo neodgovorno ponašali, mnoge od njih će nestati sa lica Zemlje i na taj način će se urušiti ekosistem, rekla je u izjavi Radio Koprijanu direktorka Srednje škole Žitoradja Milica Andrejev.

Biodiverzitet je sveukupna raznovrsnost biljnog i životinjskog sveta na planeti Zemlji, te je i cilj obeležavanja ovog dana, kako kaže direktorka, informisanje, edukacija, prevencija i popularizacija zaštite životne.

Tokom obeležavanja ovog dana učenici su napravili i zajednički pano kojim su ukazali na različitost živog sveta.

J.Kozomara

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *