Tužilaštvo traži osam godina zatvora za vozača “autobusa smrti”

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podiglo je u sredu optužni predlog protiv M.Z (32) zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja jer je 21. decembra prošle godine kao vozač autobusa “Nišekspres” koji je saobraćao na relaciji Novo Selo – Niš izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo sedmoro ljudi a još tridesetak je povređeno.

 Tužilaštvo je zatražilo da mu se zbog izuzetno teških posledica nesreće izrekne maksimalna kazna zatvora u trajanju od osam godina, mera bezbednosti od pet godina zabrane upravljanja motornim vozilom te da mu se produži pritvor do pravosnažnosti presude.

Kako navodi tužilaštvo, okrivljeni je upravljajući autobusom “Mercedes benz” ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost život oštećenih sada pokojnih ljudi, tako što se na delu puta koji se ukršta sa železničkom prugom, sudario sa šinskim vozilom 7821 koje je od Železničke stanice Donje Međurovo – krenulo ka Prokuplju.

Da podsetimo u saobraćajnoj nezgodi na licu mesta stradali su petnaestogodišnji Aleksa Dimitrijević iz Novog Sela, DanijelaPro Stanković (48) iz Čokota i njen komšija Bogomir Lazić (75). Istog dana u bolnici teškim povredama podlegle su Nataša Janković (42) i Marijana Kocić (16), takođe iz ovog niškog sela.

Osam dana nakon nesreće bitku za život izgubila je Gajtana Stamenković (78) iz Donjeg Međurova, a 2. januara u bolnici je preminuo i Vlastimir Đorđević (65) iz istog mesta. U niškoj bolnici zbog teških povreda i dalje se leče šesnaestogodišnji Marko Lazarević i njegova vršnjakinja Lena Ilić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *