U Doljevcu biće održana prezentacija javnih poziva i konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje

Nacionalna služba za zapošlјavanje je 28. februara raspisala javne pozive u cilјu realizacije programa i mera aktivne politike zapošlјavanja predviđenim  Nacionalnim akcionim planom zapošlјavanja za 2020. godinu. Tim povodom u sredu, 11.marta, u sali SO Doljevac biće održana prezentacija ovih javnih poziva i konkursa.

Ovaj događaj biće izuzetna prilika da se svi poslodavci blagovremeno upoznaju, kao i prethodne godine, sa svim aktuelnim finansijskim programima i merama koje će Nacionalna služba za zapošlјavanje Filijala Niš realizovati u ovoj godini, da postave pitanja, učestvuju u diskusiji i dobiju odgovore iz prve ruke.

Prezentacija programa i mera i Nacionalne službe za zapošlјavanje Filijale Niš počinje u 13 sati.

Podsetimo, među pozivima i konkursima su i Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica u 2020. godini, Javni konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlene osobe sa invaliditetom u 2020. godini, zatim Javni poziv za realizaciju programa pripravnika za nezaposlena lica sa visokim nivoom kvalifikacija u 2020. godini, Javni poziv za realizaciju programa pripravnika za nezaposlena lica sa srednjim nivoom kvalifikacija, za učešće u finansiranju programa obuke za potrebe poslodavca za zaposlenog, kao i Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje.

Takođe, NSZ je raspisala i Javni poziv za učešće u finansiranju programa obuke na zahtev poslodavca u 2020. godini koji podrazumeva učešće u finansiranju programa obuke nezaposlenog radi sticanja znanja i veština potrebnih za obavlјanje poslova na konkretnom radnom mestu, ukoliko na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošlјavanje nema lica sa potrebnim znanjima i veštinama, odnosno postojeća znanja i veštine ne odgovaraju potrebama konkretnog radnog mesta.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *