Otvoren Konkurs za vatrogasce-spasioce

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) raspisalo je konkurs za prijem 200 polaznika za osnovnu obuku za pripadnike vatrogasno-spasilačkih jedinica a konkurs traje do 20. marta, saopšteno je danas. Pravo učešća imaju državljani Srbije između 19 i 30 godina, sa završenom srednjom školom i bez bezbednosnih smetnji za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u. Konkurs je otvoren do 20. marta, a obuka za izabrane kandidate počinje u avgustu.

Pravo učešća na konkursu imaju osobe koje su državljanini Srbije, najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs i da nemaju manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa.

Zainteresovani takoše moraju da imaju završenu srednju školu, da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u, da poseduju važeću vozačku dozvolu za “C” kategoriju i da ispunjavaju posebne uslove u pogledu zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti.

Pravo učešća ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom ‘B’ kategorije, a nije položilo vozački ispit ‘C’ kategorije, uz obavezu da ga položi u roku od 1,5 godine od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, navodi se u saopštenju.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata a bliže uslove konkursa moguće je naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *