U Malošištu kontejner bačen u kanal- Lakše im je da bacaju smeće i prave deponije, nego da ga odlažu na propisno mesto

Ovih dana, mada to nije prvi put, u Malošištu u Sinđelićevoj ulici, kontejner koji je postavilo preduzeće JKP Doljevac kako bi građani odlagali smeće, završio je u obližnjem kanalu.

Naime, neki nesavesni građanin gurnuo je kontejner u kanal, očigledno po navici, da bi nastavili da i dalje bacaju smeće u kanal jer su od tog mesta napravili pravo ruglo i divlju deponiju.

Naša ekipa razgovarala je sa meštanima Malošišta koji žive pored kanala i svi su saglasni da je deponija u kanalu odraz naše kulture. Dodaju, da pojedinci redovno bacaju smeće u kanal koji služi da odvodi atmosferske vode i da se ne čude ako negde dođe do izlivanja jer je pun plastičnih flaša, kesa, kanti, najlonskih džakova sa smećem i slično, a često i bacaju i leševe životinja.

Dodaju da su razočarani postupkom pojedinca koji je gurnuo kontejner u kanal jer je on postavljen kako bi se stalo na put bacanju smeća u kanal, ali očigledno nekome je lakše da baci svo smeće koje ima i naruži okolinu, nego da ga odnese i odloži u kontejner koji su službe komunalnog preduzeća redovno praznile. Kako su nam rekli, veliki broj građana iz drugih ulica u ranim jutarnjim satima ili tokom noći kolicima dovozi smeće i baca ili ga odvoze iznad sela u kanal, pa ga opet voda donese u selo.

Kako kažu nadležni iz JKP Doljevac u Malošištu je postavljeno oko 20 kontejnera, ali često oni budu meta vandala i nesavesnih građana koji  im skidaju točkove, krive poklopce ili kao što je sada slučaj bace u kanal.

Direktor ovog preduzeća Dalibor Stamenković ističe da su kupili još 21 kontejner koji će biti raspoređeni ispred ulica u koje ne može da uđe kamion-smećar. Planirano je da u Malošištu bude raspoređeno još 5 ili 6 kontejnera.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *