Besplatni pregledi za stanovnike Topličkog okruga

dz zitoradjaZa građane Topličkog okruga, besplatni pregledi, koje je nedavno najavio Ministar zdravlja Zlatibor Lončar za sve zdravstvene ustanove u Srbiji,  obavljaće se u nedelju 17.09.2017. godine od 8 do 16 časova, u Zdravstvenom centru “Toplica” u Prokuplju.

Samu važnost ovih preventivnih pregleda nam je predstavio direktor Doma zdravlja u Žitorađi i doktor opšte prakse Dalibor Veličković.
Značaj preventivnih sistematskih pregleda je u tome da se na vreme, pre nego što se ispolje prvi vidljivi znaci bolesti otkriju poremećaji zdravlja. Među najmasovnijim oboljenjima su bolesti srca, povišen krvni pritisak i šećerna bolest što je upravo obuhvaćeno ovim pregledima. Neke od karakteristika ovih bolesti su te da dugo vremena ostaju ne prepoznate i stvaraju mnoge teške komplikacije poput infarkta srca i šloga.
U Domu zdravlja u Žitorađi su se već odavno angažovali po tom pitanju, pa u saradnji sa Crvenim krstom se ovi pregledi organizuju već 2 godine.
-Tim lekara Doma zdravlja i Crveni krst sprovode ove preglede unazad dve godine, baš sa ciljem da se na vreme otkriju bolesti i da bi se preduzele sve neophodne mere za njihovo lečenje, i očuvanje zdravlja stanovništva , napominje direktor ove zdravstvene ustanove Dalibor Veličković.
N.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *