U ponedeljak, 31.januara, ističe rok za prijavlјivanje za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju

Poreska uprava podseća poreske obveznike da je krajnji rok za prijavljivanje za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju 31. januar. U saopštenju Poreske uprave navodi se da bi se prijavili za subvencije poreski obveznici najpre treba da prijave podatke o lokacijama prodajnih objekata putem portala Poreske uprave ePorezi.

Postojeći obveznik fiskalizacije može da ostvari pravo na finansijsku podršku po svakom prijavlјenom poslovnom prostoru i prijavlјenoj poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, kao i finansijsku podršku po svakoj prijavlјenoj aktivnoj fiskalizovanoj fiskalnoj kasi u iznosu od 100 evra.

Novi obveznik fiskalizacije može da ostvari pravo na finansijsku podršku po svakom prijavlјenom poslovnom prostoru i prijavlјenoj poslovnoj prostoriji u iznosu od 100 evra, kao i finansijsku podršku za jedan elektronski fiskalni uređaj u iznosu od 100 evra po svakom prijavlјenom poslovnom prostoru i prijavlјenoj poslovnoj prostoriji.

Obveznici fiskalizacije koji nisu evidentirani kao obveznici PDV na dan podnošenja Izjave o zainteresovanosti za finansijsku podršku za fiskalizaciju finansijsku podršku ostvaruju u iznosu uvećanom za 20%.

Obveznik fiskalizacije može podneti samo jednu Izjavu.

Prijavlјivanje za subvencije za prelazak na novu fiskalizaciju počelo je 15. oktobra 2021. godine, stoji na sajtu Poreske uprave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *