Učenici od 1. do 4. razreda prate redovnu nastavu, ostali đaci nastavu prate po kombinovanom modelu

Tim za škole doneo je odluku da od 31. januara 2022. godine, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda obrazovno-vaspitni rad pratiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podelјeni u dve grupe.
Za učenike srednjih škola nastava će, takođe, odvijati prema kombinovanom modelu.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlјa“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlјe Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ u nedelјi od 20. do 26. januara 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 5480 (0.71%) obolelih. Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva COVID-19 u istom periodu iznosio je 3.7%.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, ukupno je 25 (0.06%) odelјenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odelјenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana. Ukupno je 214 (0.54%) odelјenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odelјenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 43 (0.11%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *